Vakanties
Hotels
Appartementen
Vakantiehuizen
Algemeen
Bezienswaardigheden
Klimaat
Noorderlicht
Reisinformatie
Documenten
Actueel Weer
Wintersport
Plaatsen
Rovaniemi
Extra
Reisgidsen
Rovaniemi

Rovaniemi, gelegen in Fins Lapland is één van de populairste bestemmingen in de regio. Dat is op zich niet zo vreemd, want Rovaniemi is meteen ook de meest toeristische stad van Lapland. In eerste instantie staat Rovaniemi uiteraard bekend als woonplaats van de Kerstman, maar dat is lang niet alles. Reizigers kunnen hier verschillende activiteiten ondernemen, men kan hier verblijven in één van de vele prachtige accommodaties en ga zo maar door. Rovaniemi is door de jaren heen uitgegroeid tot een zeer complete vakantiebestemming die zowel in de winter als in de zomer het bezoeken absoluut meer dan waard is.

 

Het hele jaar door Kerstmis
Dat Rovaniemi de thuisbasis is van de Kerstman wordt meteen duidelijk wanneer u de stad bezoekt. Alles ademt hier het hele jaar door kerstsfeer uit en hoewel dat in de zomer best een speciaal gevoel geeft komt die sfeer pas echt goed tot zijn recht tijdens de koude winterperiode. Dan is de omgeving van Rovaniemi namelijk omgetoverd tot een heus winter wonderland. Kerstmis vieren in Rovaniemi is dan ook een bijzondere gebeurtenis die iedereen in zijn of haar leven eigenlijk eens meegemaakt moet hebben.

Tal van mogelijkheden
Hoewel je in Rovaniemi eigenlijk niet om Kerstmis heen kunt vallen er ook nog genoeg andere zaken te beleven. De omgeving van Rovaniemi biedt vakantiegangers immers heel veel mogelijkheden. U kunt er een sneeuwscooter huren en werkelijk fantastische tochten maken, u kunt er een safari met een husky of rendier boeken, u kunt er het noorderlicht gaan aanschouwen en ga zo maar door. Voor wintersporters moet deze regio vaak het onderspit delven te opzichte van bijvoorbeeld Ruka & Kuusamo, maar ook in de omgeving van Rovaniemi zijn er verschillende mogelijkheden om te wintersporten voor handen, hetzij misschien iets beperkter.

Vakantiebestemming voor het hele gezin
Het spreekt voor zich dat de aanwezigheid van het zogenaamde Santa Claus Village er voor zorgt dat Rovaniemi een vakantiebestemming is voor het hele gezin. Kinderen vinden het heerlijk om het kerstdorp te bezoeken en kunnen zich verder uitleven in een prachtige omgeving die heel wat te bieden heeft. Tot slot zijn er in Rovaniemi en omgeving heel veel moderne accommodaties terug te vinden. U kunt een keuze maken uit één van de vele hotels en appartementen, maar ook de bungalowparken in deze regio zijn doorgaans absoluut de moeite waard.

© 2013 - 2017 Vakantielapland.nl | Disclaimer | Privacy Policy | Links