Vakanties
Hotels
Appartementen
Vakantiehuizen
Algemeen
Bezienswaardigheden
Klimaat
Noorderlicht
Reisinformatie
Documenten
Actueel Weer
Wintersport
Plaatsen
Rovaniemi
Extra
Reisgidsen
Weekend

Een weekend naar Lapland? Zeker weten, waarom niet?! Lapland wordt nog steeds vaak aanzien als een verre vakantiebestemming die bijgevolg uitsluitend geschikt is voor lange vakanties, maar niet is minder waar. Tijdens de wintermaanden vliegt u vanuit Nederland vaak in amper 3 uur tijd richting het Finse Rovaniemi.

De vliegtijd naar Fins Lapland ligt dan ook in lijn met die van andere populaire bestemmingen voor een weekend als met name Athene in Griekenland, Istanbul in Turkije en Moskou in Rusland. Als dergelijke bestemmingen steeds vaker geboekt worden voor een weekendje, waarom zou dat dan voor Lapland niet het geval zijn.

 

Een weekend Lapland dient u wel op voorhand goed te plannen en er zijn zeker ook een aantal zaken waar u maar beter rekening mee kunt houden indien u er voor kiest om een weekend Lapland te boeken. We vertellen er u op deze pagina graag alles over.

Tips voor een weekend Lapland
Laat ons om te beginnen even kijken naar de meest voor de hand liggende bestemming. Indien u een weekend naar Lapland wenst te gaan is de kans immers groot dat u op Rovaniemi in Finland zult vliegen. Rovaniemi beschikt over een internationale luchthaven en vooral tijdens de wintermaanden zijn er rechtstreekse en frequente vluchten. De omgeving van Rovaniemi biedt u heel wat variatie voor een weekendje vakantie. U kunt bijvoorbeeld het dorp zelf bezoeken, maar ook het bekende Santa Claus Village, de enige echte woonplaats van de Kerstman. Daarnaast kunt u in de omgeving prachtige wandelingen maken en kunt u er tal van activiteiten doen. Een safari met de sneeuwscooter, husky's of een rendier, sneeuwschoenwandelingen, een bezoek aan een husky farm, een tochtje naar de Russische grens, het is allemaal mogelijk!

 

Voordelig een weekend Lapland boeken
Zoals gezegd bieden tijdens de wintermaanden verschillende luchtvaartmaatschappijen u vanuit Nederland de mogelijkheid om naar Lapland te vliegen. Die concurrentie zorgt er voor dat de prijzen onder druk zijn komen te staan en daar kunt u als consument uiteraard van profiteren. Dat geldt niet alleen voor wie een lange vakantie in Lapland wenst door te brengen, maar ook voor wie gewoon een weekendje naar Lapland op vakantie wil. Controleer dan ook altijd wat de scherpste tarieven zijn en of er eventuele last minutes voor handen zijn. Let wel, de meeste last minutes Lapland zijn niet te boeken voor een weekend en gelden voor een vakantie van (minimum) acht dagen.

 

© 2013 Vakantielapland.nl | Disclaimer | Privacy Policy | Links