Vakanties
Hotels
Appartementen
Vakantiehuizen
Algemeen
Bezienswaardigheden
Klimaat
Noorderlicht
Reisinformatie
Documenten
Actueel Weer
Wintersport
Plaatsen
Rovaniemi
Extra
Reisgidsen
Weer

Eerder op deze website kon u reeds lezen dat Lapland een continentaal klimaat kent. Dat klimaat staat in voor vrij weinig neerslag en dat het hele jaar door. Daarnaast kenmerkt het continentale klimaat van Lapland zich door koude zomers en vaak ijskoude, lange winters. Wanneer u op vakantie gaat naar Lapland in Finland is het ten allen tijde interessant om op de hoogte te zijn van het actuele weer. Op deze pagina hebben we twee bekende locaties van Fins Lapland geplaatst met het actuele weer voor de komende dagen. Op basis van die twee weersverwachtingen kunt u perfect bepalen welk weer er de komende tijd in Fins Lapland wordt verwacht.

 

Waarom de weersverwachting Lapland in het oog houden?
Reizigers die er voor kiezen om een vakantie naar Fins Lapland te boeken zullen ongetwijfeld graag willen weten welk weer er wordt verwacht en dat om verschillende redenen. De eerste reden is eigenlijk vrij voor de hand liggend. Wanneer u een bepaalde activiteit of een bepaalde uitstap wil doen kan het weer een flinke spelbreker zijn. Door te weten welk weer er precies wordt verwacht kunt u daarop inspelen. Wordt er slecht weer verwacht kunt u bijvoorbeeld gewoon een dagje gezellig in uw accommodatie blijven of een binnenactiviteit doen. Wordt er daarentegen goed weer verwacht heeft u keuze te over. Hoe dan ook mag het duidelijk zijn dat de weersverwachting Lapland ongetwijfeld interessant is om te weten.

Weersverwachting Levi, Lapland
Laat ons om te beginnen eens kijken naar de regio van Levi. Lapland wordt op vlak van skiën vaak in de schaduw geplaatst van de Alpen en andere Europese wintersportbestemmingen, maar dat is niet geheel terecht. Levi heeft wintersporters namelijk erg veel te bieden. Denk hierbij een complete infrastructuur op vlak van wintersport, maar ook aan een groot aantal pistes die uitnodigen om te ontdekken. Daarnaast is Levi bijzonder goed bereikbaar, mede omwille van de luchthaven "Kittilä" welke op een afstand van amper 12 kilometer is terug te vinden. De volgende dagen wordt het volgende weer verwacht in de regio van Levi:

Weersverwachting
Levi
Meer weer in Levi

Weersverwachting Rovaniemi, Lapland
Rovaniemi, de hoofdstad van Fins Lapland mag uiteraard op deze pagina niet ontbreken. Veel toeristen die Lapland bezoeken kiezen er voor om Rovaniemi aan te doen of er zelfs te verblijven en dat is niet zomaar. Rovaniemi beschikt over een zeer uitgebreide toeristische infrastructuur die mede te danken is aan de nabijheid van het zogenaamde Santa Claus Village. Daarnaast worden er in deze omgeving tal van activiteiten aangeboden zoals een tocht met een sneeuwscooter, maar ook een safari met husky's en rendieren behoren tot de mogelijkheden. In ieder geval, welke van de activiteiten u ook wil gaan doen, we brengen u graag op de hoogte van het actuele weer in Rovaniemi voor de komende dagen:

Weersverwachting
Rovaniemi
Meer weer in Rovaniemi
© 2013 Vakantielapland.nl | Disclaimer | Privacy Policy | Links