Vakanties
Hotels
Appartementen
Vakantiehuizen
Algemeen
Bezienswaardigheden
Klimaat
Noorderlicht
Reisinformatie
Documenten
Actueel Weer
Wintersport
Plaatsen
Rovaniemi
Extra
Reisgidsen
Wintersport

Hoewel Lapland eigenlijk perfect het hele jaar door kan worden bezocht is het wel zo dat de winterperiode als de mooiste periode wordt gezien om een reis naar Lapland te ondernemen. Tijdens de winter worden de omgevingen in Lapland immers omgetoverd tot een prachtig sneeuwlandschap. Dit biedt verschillende mogelijkheden, in het bijzonder met betrekking tot de wintersport. Lapland is een bijzonder sneeuwzekere vakantiebestemming. Hoewel er over het algemeen niet zoveel neerslag valt, valt de neerslag doorgaans wel onder de vorm van sneeuw. Dit zorgt voor een dik en kwalitatief sneeuwtapijt dat vaak een hele winter blijft liggen. Het spreekt voor zich dat dit eveneens zorgt voor uitstekende mogelijkheden om te wintersporten.

 

Wintersporten in Lapland
Wintersporten in Lapland blijft voor veel mensen een beetje een sprong in het onbekende. Het klopt natuurlijk dat Lapland op vlak van wintersport veel minder bekend is dan bijvoorbeeld de Alpen, maar toch is deze regio aan een flink inhaalmanoeuvre bezig. Lapland wil zich meer en meer profileren als bestemming voor een wintersportvakantie en dat is ook terug te zien in de infrastructuur van de skigebieden. Daar waar Lapland vroeger vooral geschikt was voor mensen die willen langlaufen kunnen ook skiërs en snowboarders er nu genieten van de nodige voorzieningen en mogelijkheden. Wintersporten in Lapland is anno 2013 dan ook absoluut een aanrader.

Wintersportgebieden Lapland
In (Fins) Lapland zijn tegenwoordig verschillende wintersportgebieden terug te vinden die hun bezoekers stuk voor stuk heel veel te bieden hebben. Het bekendste wintersportgebied van Lapland (en van Finland) is ongetwijfeld Ruka. Ruka is gelegen op een hoogte van 490 meter en mag zich het meest sneeuwzekere skigebied van Finland noemen. Het gebied beschikt over 31 pistes en 200 kilometer aan loipes. Van deze 200 kilometer zijn er overigens 15 kilometer verlicht. Ruka staat er daarnaast om bekend heel wat mogelijkheden te bieden voor off-piste skiërs en snowboarders.

Het spreekt voor zich dat u niet alleen in Ruka kunt wintersporten. Ook andere gebieden hebben door de jaren heen de nodige bekendheid verworven. Denk bijvoorbeeld ook eens aan het gebied Levi. Levi heeft 45 hellingen die zijn uitgerust met in totaal 19 liften. De grootste helling heeft een lengte van 3000 meter en kent een hoogteverschil van 463 meter. Levi beschikt tot slot ook nog eens over een 250 km cross-country traject. Heeft u het niet zo begrepen op Levi en Ruka? Bekijk dan zeker ook eens de wintersportmogelijkheden in de regio van Yllas en Rovaniemi. Ook daar kunnen wintersporters immers absoluut hun hart ophalen!

© 2013 Vakantielapland.nl | Disclaimer | Privacy Policy | Links